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20.01.2020 Edimentals – Talk with Stephen Barstow (in english)

Diese Veranstaltung ist eine Kooperation des Seed Kollektiv, Forum urbanes Gärtnern und dem Alternativreferat.

HS 31.11, Schubertstraße 51

18:30 Uhr

Stephen and his biggest Udo Plant

Wir freuen uns euch dieses mal einen absoluten Spezialisten vorstellen zu dürfen! Stephen Barstow beschäftigt sich seit 35 Jahren mit essbaren Pflanzen, Permakultur- und Waldgartenkonzepten. Fast alle Gemüsesorten die wir konsumieren sind einjährig, Stephens Spezialgebiet hingegen sind die mehrjährigen Gemüsesorten. Sein „Edible Garden“ liegt bei Trondheim, Norwegen, am 63,5 Breitengrad. Dem rauen und kalten Klima zum Trotz schafft er es über 1500 Arten essbarer Pflanzen zu kultivieren!


In diesem Vortrag lernt ihr mehrjährige Gemüsepflanzen kennen und erfahrt von ihren Vorzüge.
Außerdem erklärt uns Stephen wie sie uns ermöglichen könnten, im Angesicht der Klimakrise, unsere Ernährungssouveränität zu gewährleisten.

Stephen is in big love with onions!


VORTRAG AUF ENGLISCH!!
LECTURE WILL BE HELD IN ENGLISH!!


Stephen Barstow`s house and garden is located at close to 63.5N near to Trondheim in Norway. He has devoted 35 years to trialling over 6,000 different vegetables, most of them perennials. He has a particular fondness for what he calls edimentals (or edible ornamentals), edible weeds and onions (the genus Allium). It is unlikely that anyone has tried and eaten so many different species of plants.


He has travelled the world and is a professional in foraging and perennial vegetables. Stephen is the leader of the Norwegian Seed Savers organisation (KVANN) and author of the book „Around the World in 80 plants „, an inspiring edible adventure across the continents.
Every plant Stephen adresses in his book has its own ethnobotanical story to tell; introducing Sherpa vegetables of the Himalayas; forest gardened and foraged vegetables of the Sámi people of Arctic Scandinavia; a super-vegetable of the Maori of New Zealand; an onion with a 1,000 year history linking the author’s home and Iceland and many, many more!



The very majority of the vegetables we eat are annuals. This talk will be about the world of perennial vegetables and their great advantages. Stephen will also introduce you to their big role in future food resilience in the face of climate change.


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